Pikavippi käteen ja matkaan vaan?

pikavippi

Matkustaminen vaatii rahaa, siitä ei oikein pääse mihinkään. Ja mistä sitä rahaa sitten saisi, kun elämäkin tuntuu välillä olevan niin kallista. Onko pikavippi se pelastus, jonka avulla matkalle voi päästä? Laina käteen ja menoksi vaan, onko se se ratkaisu tähän ongelmaan?

Kyllä varmasti jos kysyisimme pikavippien antajilta, mutta minä olen eri mieltä. Nimittäin pikalainan ottaminen matkustamista varten, se on vaarallista peliä se. ( Jos et tiedä miten pikalainat toimivat, lue tämä)

Ongelmana meillä on mielestäni tilanne, jossa meillä tulee koko ajan uusia ja uusia täysi-ikäisiä 18 vuotiaita suomalaisia, jotka eivät ole eläneet sitä aikaa kun pikavippien vaaroista puhuttiin avoimesti. Nykyään ne ovat poissa otsikoista, ja melkein voisi jopa luulla että ne ovat jääneet pois kokonaan. Paitsi kun kuuntelee radiota tai katselee urheilua, jossa näitä lainoja mainostetaan koko ajan. Mainoksia siis tulee, mutta vaaroja ei oikein kerrota. Onko sitten mikään ihme, että 18 vuotiaat ja nuoret näitä lainoja ottavat, varsinkin kun niitä markkinoidaan myös juuri heille.

Toinen ongelma on nykyinen yhteiskuntamme, joka suorastaan kannustaa lyhyen tähtäimen ajatteluun. Enään ei niin pohdita asioita, vaan mennää virran mukana. Koko ajan pitää tehdä jotain, koko ajan on tapahduttava jotain ja sosiaalisessa mediassakin kaikki vaan matkailee. Miksi siis en minäkin? Vaikka rahaa ei löydykkään.

En oikein voi syyttää nuoria tai vanhempiakaan jotka pikalainoja näin ottavat, sillä se tuntuu olevan osa yhteiskuntamme muutosta. Vaikka olenkin vielä nuori, niin välillä sitä ihmettelee itsekkin mihin tämä kaikki on menossa. En ehkä ole elänyt pitkää aikaa ennen internetin tuloa, mutta se oli kyllä todella erilaista aikaa kuin tämä. Ei kaikin puolin parempaa missään nimessä, mutta ei myöskään täysin huonompaakaan. Ja eräs huono asia on mielestäni tämä lyhytnäköisyys joka meitä nykyään vaivaa. Itseänikin ajoittain pahasti.

Kuitenkin pikavippien ottaminen matkailua varten, varsinkin jos ei ole varmuutta rahan saamisesti niiden maksamiseen, tai jos ei muuten osata raha-asioita hoitaa niiden vaatimalla vakavuudella, se on mielestäni todella vaarallinen peli. Peli joka todennäköisesti lähes satavarmasti osuu omaan nilkkaan jossain vaiheessa. Osa vippisivustoista onneksi kertoo tämän, eikä vain niitä hyviä puolia.

Jättää ne pikavipit siis mielummin pois, ja säästäkää sitä rahaa matkaa varten. Voin myös melkein taata, että siellä reissussakin on kivempaa sitten kun ei tarvii murehtia mistä saa rahaa maksaa se vippi takaisin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *